A może owsianka na śniadanie?
Czy wiesz, że wysoko w górach możesz liczyć na zdrowy, zbilansowany posiłek? Wystarczy zabrać ze sobą poręczną saszetkę wypełnioną proszkiem. Dzięki innowacyjnej metodzie liofilizacji nie umkną Ci żadne wartości odżywcze, a, co najważniejsze, będziesz mógł liczyć również na doskonałe wartości smakowe i aromatyczne. Liofilizowana owsianka to coś, co każdy z nas chętnie zabierze ze sobą na szlak.
Liofilizowana owsianka - smak i zdrowie zamknięte w podręcznym opakowaniu
Metoda liofilizacji świetnie sprawdza się w codziennym życiu. Polega na stopniowym obniżaniu temperatury i ciśnienia dzięki czemu produkt pierwotny zachowuje swoje wartości, nie wpływając przy tym na jej smak. Liofilizowana owsianka to zdrowszy zamiennik batonów energetycznych i chrupkiego pieczywa, które niezwykle trudno transportować. Wybierz już dziś swój smak - cząstki owsiane wzbogacone o suszone jabłka, maliny i truskawki. Ich przygotowanie jest niezwykle proste i intuicyjne. Wymaga jedynie odrobiny wody i nie wymaga dostępu do ognia. Świetnie sprawdzają się nie tylko w górach, ale również podczas dalekich wycieczek w odległe kraje na całej kuli ziemskiej.